Seguiment massiu de la vaga en Vaersa

Més del 70% de la plantilla de Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, S.A (VAERSA) va secundar la vaga de 24 hores convocada passat 28 de juliol per totes les organitzacions sindicals amb representació en l’empresa.

28 / 07 / 2017 | Intersindical vaga 28 juliol 2017 vaersa sector públic mobilitzacions


Tot i que els serveis mínims establerts han estat atesos escrupolosament al 100%, per a garantir l’actuació en cas d’incendi, aquesta nova jornada de lluita ha impedit iniciar l’activitat en les plantes de reciclatge de Villena, Alzira, Picassent i Castelló, i en la major part dels centres d’interpretació dels parcs naturals, com ara les Illes Columbretes, Desert de les Palmes, Prat de Cabanes, Serra Espadà, Túria, Serra Mariola, Font Roja, El Fondo y Santa Pola.
Pel que fa a les oficines dels serveis centrals, en l’Av. de les Corts Valencianes i el carrer la Safor, el seguiment ha ultrapassat el 80%. Així mateix, cal destacar el recolzament significatiu de la vaga per part del personal dels serveis agraris, veterinaris, brigades de manteniment i obra forestal i en el servei del Pla de Vigilància Preventiva.
A mig matí, durant la concentració davant el Palau de la Generalitat, membres del comitè d’empresa han pogut entregar un document amb el qual es denuncia l’escassa voluntat de resoldre les nombroses irregularitats existents en matèria de relació jurídica del personal i, a més a més, sol·licitant la medicació del president de la Generalitat en un conflicte enquistat que afecta a més de 1400 treballadores i treballadors de VAERSA.
Ara mateix ens trobem davant una situació d’emergència laboral induïda que cal començar a revertir urgentment. D’aquesta emergència, les i els únics que no són en absolut culpables, són les treballadores i treballadors. En tot cas, durant els anys de retallades i fugida de la legalitat, aquest personal s’ha erigit en l’última garantia i salvaguarda dels serveis públics que havien de prestar a la ciutadania.
Per a Intersindical, aquest conflicte posa de relleu la nul·la voluntat política del nous gestors del Sector Públic Instrumental per a revertir la caòtica situació de l’empresa -i de la totalitat del sector- i, a més, reparar tot el seguit d’agressions laborals institucionalment orquestrades i dirigides que ha patit aquest personal.