19 d’octubre, vaga de personal educador: “Contra el pessimisme de la raó, l’optimisme de la voluntat

Dijous, 19 d’octubre, les educadores i educadors d’educació infantil i educació especial, tot@s a una, tornarem a viure l’aventura de fer història.

17 / 10 / 2017 | Intersindical vaga personal educador mobilitzacions 19 d'octubre


Vam sobreviure a l'incendi
vam fer-li front al gegant,
vam agafar aquell quadre i ballàrem
el ball: el ball del cap per avall.

I ho farem contra tota la maquinària d’un sistema educatiu ancorat al passat.
I ho farem per a dignificar una professió construïda amb la subtil matèria dels somnis.
I ho farem per a garantir els drets essencials de l’alumnat més vulnerable d’una escola que en no estar feta per a tothom, no està feta per a ningú.


Dijous, 19 d’octubre, les educadores i educadors tornarem a explicitar i reivindicar un ventall funcional que tan sols resulta comprensible des d’un paradigma educatiu que exigeix transcendir la reduccionista, excloent, estigmatitzadora i monacal estructura conceptual del claustre per a vertebrar autèntics equips educatius dels quals la xenofília ha de ser el tret fonamental d’identitat. O el que és el mateix, equips educatius interdisciplinaris compromesos a donar resposta a la diversitat des de la diversitat.
Dijous, 19 d’octubre, les educadores i educadors tornarem a alçar la veu contra unes condicions laborals que s’han convertit en una model d’agressió institucional sistemàtica, un referent del menyspreu per la legalitat vigent i una mostra fefaent de l’escletxa retributiva per raó de gènere de la qual tothom nega l’existència en l’administració pública valenciana.
Dijous, 19 d’octubre, poc més de mil treballadores i treballadors, desterrades pels nostres governants a les rodalies del sistema educatiu, tornarem a tindre la valentia de convocar el conjunt de la comunitat educativa a fer un pas endavant, deslliurar les cadenes que mantenen la nostra escola atrapada al segle XIX, i comprometre’ns en la construcció d’una escola sense exclusions, una escola inclusiva de totes i per a totes en la que totes les veus compten i totes en són molt necessàries.
Dijous, 19 d’octubre, les educadores i educadors, amb l’única bandera de la dignitat, tornarem a eixir al carrer per a fer visible una revolta permanent que mantenim des de fa anys.
I ara, ací, us animem a tot@s i cadascuna de vosaltres a acudir a fer-nos costat.

concentració personal educador