Amb la salut del personal, poca broma i més trellat.  Per una incorporació responsable!!

Des de l’aprovació de l’Acord de 19 de juny, del Consell, tot i que amb diferents ritmes i dinàmiques, s’ha anat produint la incorporació presencial obligatòria de tot el personal al servei de l’Administració del Consell.

04 / 07 / 2020 | Intersindical teletreball incorporació presencial funció pública comissiódeseguiment


Per a Intersindical Valenciana aquesta opció per la presencia física del personal, malgrat la saturació de l’hàbitat laboral en alguns centres de treball i determinats serveis, constitu-eix una imprudència innecessària per part de l’administració i, a més, una negligència del tot irresponsable respecte a les mesures de prevenció, seguretat i salut de les treballadores i treballadors.
les nostres companyes i companys no poden ser l’escut humà amb què la consellera fa exhibicions de força
Per aquest motiu, el sindicat ha denunciat en tos els fòrums possibles aquesta irresponsabilitat, la qual tan sols serveix per minvar l’efectivitat de les mesures de contenció de la Covid-19, ha manifestat expressament el més absolut rebuig i s’ha mobilitzat per mostrar la seua rotunda oposició a l’Acord del Consell, perquè les nostres companyes i companys no poden ser l’escut humà amb què la consellera fa demostracions de força.

Consegüentment, si més no per coherència amb el posicionament i argumentari defensat, hem exigit la convocatòria telemàtica de les dues comissions convocades aquesta setmana i, en compliment del que estableix l’esmentat acord del consell, ens hem negat a participar presencialment en aquestes convocatòries, la qual cosa no lleva que hem remés les nostres al·legacions, propostes i suggeriments.

Hem de reconèixer que, com a mostra del nostre rebuig a la interpretació selectiva d’un acord que obliga a tot el personal i del compliment del qual l’administració hauria de ser la màxima garantia, som l’única organització sindical que no ha transigit a participar de manera presencial en aquestes dues convocatòries.

I això, perquè la malintencionada modificació de la convocatòria, feta a última hora seguint instruccions de la consellera, amb el consegüent incompliment del punt novè de l’acord del consell, no en tenia cap justificació ni cap explicació, llevat d’alimentar una pueril obcecació a deixar ben clar qui mana ací.

D’altra banda, hem de tornar a insistir en la importància de mantenir les dinàmiques de treball no presencial i el teletreball com a mesura de prevenció davant la COVID-19. Ara per ara, aquesta línia d’actuació implementada a l’Administració de l’Estat i a moltes administracions locals constitueix un referent infinitament més responsable que no la impenitent posada de perfil de l’administració valenciana a l’hora de protegir la seguretat i salut de les seues treballadores i treballadors. Tan de bo aquesta conselleria tan donada a la recerca de savis d’importació per a inventar lleis inconcluses, gosés mirar-se en espills aliens per a qüestions significativament més transcendents.

Al bell mig del segle XXI no s’entén la defensa numantina del presencialisme vuitcentista d’aquesta administració. Per contra, exigim el ferm compromís per vehicular una administració moderna i tecnològica, dotada dels recursos necessaris, tant de personal com tècnics i organitzatius. En aquesta línia, una primera passa és la continuació del teletreball amb el suport i les garanties d’una normativa que el promogui per tal d’evitar el possible col·lapse per situacions com les patides durant aquesta pandèmia, la qual, ara per ara, no ha desaparegut ni hem controlat.

No obstant això, el personal que presta els seus serveis en l’Administració del Consell ha demostrat amb escreix la seua vàlua en fer funcionar els serveis públics necessaris d’una manera professional i eficient durant aquesta pandèmia treballant des de casa, que no teletreballant puix la majoria ha hagut de posar els seus medis per a fer-ho possible. Ara ,en justa compensació i reconeixement , es mereix que siga l’administració qui vetlle per la seua seguretat i salut, puix el ben cert és que continuem convivint amb aquest virus que de moment ha vingut per a quedar-se.

A més a més, ens hem manifestat, i continuarem fent-ho, en contra d’una incorporació sense garanties on l’objectiu prioritari ha estat la imatge d’una foto i un titular de premsa. Convé assenyalar que la falta d’una actuació coordinada progressiva i escalonada ha generat malestar i preocupació entre el personal que s’ha vist obligat a treballar amb la por als rebrots en els centres de treball, on cada dia és un mal son per a les persones dels col·lectius especialment vulnerables davant el contagi per Covid-19.

A tot això, cal afegir la falta d’informació, l’obscurantisme i l’alarma social generada per explicacions insostenibles, com ara la situació viscuda aquesta setmana per una fumigació intempestiva en la CA9O -notificada d’urgència al personal la nit anterior, a deshores i de manera prou estrafolària- que va modificar l’horari d’entrada i permanència del personal a la Torre 1. Tot just el mateix efecte que va provocar la desinfecció extraordinària del Palau Pineda per a un acte amb públic. Pel que es veu, per a les treballadores i treballadors amb una desinfecció ordinària n’hi ha prou.

Com que no es honest ni responsable aquest joc del gat i el ratolí amb un patogen virulent, Intersindical Valenciana continuarà exigint prudència, perquè amb la salut no s’hi val tot.


#Amb la salut del personal, poca broma i més trellat


Descarrega't el document adjunt