Compensacions econòmiques al personal sociosanitari de la VICIPI: Estem d’acord que se’ls pague, però falta gent i més reconeixement per a tot el personal

Hui 17 de desembre s’ha celebrat Mesa Sectorial de Funció Pública segons l’ordre del dia següent:
    Resolució de la Direcció General de Funció Pública, per la qual s'aprova el Pla anual d'avaluació per a l'ascens en el sistema de carrera professional per a l'any 2021.

    Situació del pagament de les compensacions econòmiques al personal sociosanitari depenent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives.

    Precs i preguntes.

18 / 12 / 2020 | Intersindical taula sectorial gratificació e3xtraordinària condicions de treball carrera professional


1. Resolució de la Direcció General de Funció Pública, per la qual s’aprova el Pla anual d’avaluació per a l’ascens en el sistema de carrera professional horitzontal l’any 2021. Com va sent habitual per aquestes dates, es presenta la resolució per a aplicar sobre progressió en el sistema de carrera professional al personal que cumpla durant 2021, i que, a falta del desenvolupament de l’avaluació de l’acompliment, es circumscriu a puntuar els cursos de formació del IVAP i dels que siguen homologats. Es prevé en la propera mesa de formació que s’incrementi la formació online i els cursos d’autoformació per tal que tothom puga accedir-hi i progressar. Des d’INTERSINDICAL VALENCIANA, hem demanat que es faça tot el possible per a que el personal amb diversitat funcional de caràcter intel·lectual puga accedir a la carrera, i per una altra banda, que l’Administració de la Generalitat es plantege un model de carrera professional que abaste més anys, fins a trenta, como ja estan plantejant en les Corts. El Director General de Funció Pública ens ha contestat que hi ha un nou decret de carrera per a discutir, i ja veurem si podem avançar en aquesta idea.
Intersindical proposa una carrera professional inclusiva, més equitativa i que reconega tot el temps de servei a la ciutadania
2. Situació del pagament de les compensacions econòmiques al personal sociosanitari depenent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. El sotssecretari de la conselleria ens ha explicat que s’ha inclòs al personal que va ser desplaçat d’altres centres per a estar en primera línea enfrontant-se a la covid-19 i també es compensarà al personal de l’IVASS. Pel que fa a la gestió i data de cobrament, encara no ha passat pel Consell, que és el competent per a decidir la compensació, i si tot va bé, tal volta podrà ser abonat en gener de 2021. INTERSINDICAL VALENCIANA està a favor de la compensació econòmica, i son conscients de les limitacions pressupostàries que fan impossible que tothom puga ser compensat, però tirem en falta al personal dels centres de menors i en general, i a veure si el Consell pren nota, un major reconeixement a tot el personal públic, que s’ha demostrat no solament molt necessari, sinó que imprescindible per a construir una societat més justa i solidària. Hem aprofitat per a demanar que el millor servici que es pot fer és millorar les plantilles, molt ajustades ara, cobrir les nombroses vacants perquè hi ha llocs, com és la DT Alacant, on la manca de personal provoca grans dificultats alhora de gestionar les seus competències.

3. Precs i preguntes. El llistat de consultes sempre és molt extens, i més a finals d’any, així que entrarem en matèria.

Carrera professional. S’ha demanat que s’active l’aplicació informàtica adient a la progressió i ens han contestat que estan provant el programa.
Personal funcionari habilitat per a les oficines d’assistència en matèria de registre. Falten menys de cinc mesos per a que es pose en marxa de manera íntegra la llei de procediment administratiu i encara no s’ha desenvolupat el reglament del personal funcionari amb habilitació en matèria de registre. Hauran de espabilar.
Decret de Teletreball. Després de l’informe de l’advocacia, molt crític i coincident amb la postura sindical sobre el reglament presentat, esperàvem una nova negociació. Hem de dir que la consellera vol tirar endavant i solament si el CJC posa moltes pegues, ja es veuria. Com pensem, per a aquest document no calia tanta presa.

Exàmens d’oposició i salut pública. Els sindicats havíem demanat que la celebració d’exàmens durant la pandèmia es paralitzara, o almenys es fera amb condicions de salut perquè no suposaren un vector de contagi massiu. La resolució de la consellera de Sanitat i Salut Universal del 5 de desembre aplana el camí a Funció Pública al no considerar events la celebració d’oposicions i remetre’s al compliment del pla de contingència i als triptics d’informació de mesures de protecció que s’editaran en breu. Dissabte comencem les convocatòries del pla d’estabilitat, i estarem molt alertes a les condicions de desenvolupament de les proves.

Decret Vela. Una volta més demanem a l’administració que abone d’ofici els diners que se’ls deuen a les persones afectades pel decret Vela, i una volta més l’administració s’excusa en l’informe de l’Advocacia que obliga a que les persones ho demanen. Hi ha gent que ho té ja estimat i molta que encara estan a mitges. Quant al pagament, Hisenda ja ha contactat amb les conselleries i en els propers mesos començaran el pagament.

Tributació hisenda carrera professional. Semblava que no arribaria, però durant aquest maleït any 2020, almenys s’ha abonat la carrera professional al personal interí en general. INTERSINDICAL VALENCIANA, junt a la resta de sindicats, hem demanat que l’Administració valenciana publicara una circular perquè el personal sapiguera com ha de tributar fiscalment els ingressos d’anys anteriors a 2020. Des d’Hisenda ens han donat una adreça de correu electrònic per a consultar. Ens pareix que van a rebre moltes consultes i haguera estat més senzill la circular. El correu és .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Modificació ordre borses. El dia a dia de l’ús de l’ordre de borses ha demostrat que hi ha alguns apartats que han de ser modificats i es demana a Funció Pública que es posen en marxa. Ens contesten que el pla normatiu de 2021 estarà molt condicionat per l’aprovació de la nova llei de funció pública, ara en tràmit de negociació en les Corts, i que determinarà un allau de modificacions dels reglaments que la desenvolupen.

III Pla d’Igualtat. Ja s’ha començat a negociar. Almenys hi ha coses en les que l’administració valenciana és pionera.

Dels temes que hem comentat tots els sindicats hem fet menció. A continuació us expliquem els temes que hem plantejat exclusivament des d’INTERSINDICAL VALENCIANA.
Fase de Resultes en els concursos de trasllats. A conseqüència del que ha ocorregut amb el personal fisioterapeuta de la convocatòria de 2016 en la que no ha hagut un concurs previ entre el personal que ja era funcionari de carrera abans d’oferir els llocs als de nou ingrés, i per tal d’evitar un mal major, hem proposat que en el concurs d’aquesta categoria, i per extensió, la resta de concursos, que es tinga en compte una fase de resultes. El director general pensa que hi ha problemes tècnics, però que s’estudiarà.

Calendari concursos trasllats. Al igual que fa el Servei de Selecció al publicar un calendari aproximat de data dels exàmens d’oposició, hem demanat que el Servei de Provisió també publique un calendari aproximat. En el cas d’Educació, la propera setmana es reunirà la comissió de seguiment dels Pactes i s’informarà sobre el calendari dels concursos d’especial i d’infantil i de reclassificació dels educadores d’infantil.

Agents mediambientals i Tècnics de promoció lingüística d’Educació. Tots dues col·lectius estan immersos en negociacions sobre les seues condicions de treball. En el primer cas, una propera reunió tindrà lloc la setmana vinent. En el segon cas, l’absència de representants de la conselleria ens ha privat de contestació als dubtes sobre el seu treball. Esperem que les absències no se prenguem com un costum. El personal necessita respostes.