Intersindical ajuda el personal interí a recuperar la retallada del Decret Vela

Recordareu la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que donava la raó a les persones recurrents i declarava que s’havia donat un tracte discriminatori al personal interí, pel fet de no ser personal funcionari de carrera.

27 / 11 / 2014 | Intersindical retallades personal interí mobilitzacions decret vela


MANIFESTACIÓ DE PERSONAL INTERÍ

La Generalitat ha estat intentant recórrer la sentència, però el jutjat que va dictar la sentència de primera instància ha començat a dictar extensions de sentència, per la qual cosa podem treure dues conclusions:
- La sentència és ferma, ja que el recurs de cassació anunciat per la Generalitat, o bé no s’ha presentat, bé ha estat inadmés
- Totes les persones que estiguen en la mateixa situació poden començar a demanar la extensió dels efectes de la sentència al seu cas particular
Si voleu, podeu sol·licitar l’extensió sentència a través dels serveis jurídics d’Intersindical Valenciana. Ja s’estan tramitant diverses peticions de persones afiliades.
Per què em cal un servei jurídic?
Amb la darrera reforma processal de Rajoy i Gallardón, ara cal acudir amb advocat o advocada. Almenys, no és necessari anar amb procurador o procuradora.
Quin cost pot tindre?
La intervenció del servei jurídic de STAS-Intersindical Valenciana és gratuïta per a les persones afiliades al sindicat de més d’un any d’antiguitat.
A banda, cap la posibilitat de la condemna en costes, tot i que és poc probable. A més, la intenció és fer-ho en sol·licituds conjuntes, per la qual cosa parlem d’una quantitat no massa elevada.
Com sé que puc demanar-ho?
Pot demanar-ho tot el personal interí que va ser retallat entre març de 2012 i desembre de 2013.
Les persones que van interposar un recurs administratiu i els va ser desestimat i no continuaren, així com aquelles que sí anaren a la via contenciosa administrativa i els va ser desestimat en primera instància, ho han d’assenyalar al servei jurídic abans de formalitzar la petició.
Què necessite per a demanar-ho?
T’anem a demanar les nòmines de feber i març de 2012, la de desembre de 2013 i la de gener de 2014. És a dir, les nòmines d’abans de començar la retallada, de començament, del final i la primera que torna a ser normal.
Ens les has de fer arribar a l'adreça electrònica .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic), en pdf., o en paper a les nostres seus:
Alacant: Àlvarez Sereix, 12, entresòl. Tel. 965 217 839 Fax: 965 206 797 .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Castelló: Marqués de Valverde, 8 Tel. 964 261 264 Fax: 964 232 952 .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
NOVA ADREÇA: València: Juan de Mena, 22, baixos Tel 963 942 703 Fax: 963 943 725
Secció sindical en el CA9O: Castan Tobeñas, 77, Edifici A, baixos
Els sindicats no havien recorregut aquest assumpte?
No exàctament. Ho feren 50 senadores i senadors del PSOE, que interposaren un Recurs d’Inconstitucionalitat, que reprodueix la proposta de recurs de la Coordinadora de Sindicats d’Empleats Públics que es va muntar en 2012, entre els que participava Intersindical Valenciana. La sentència pot tardar encara un temps. Si es guanyara, la Generalitat hauria de tornar a tot el personal interí el sou retallat, d’ofici.
Pero no vam treballar més que 25 hores setmanals, hem de treballar les hores de diferència?
No, ja que la sentència declara la nul·litat de la norma impugnada. Per tant, s’anul·len les conseqüències de la norma, ja que no haurien d’haver existit. El personal tenia un nomenament per a treballar a temps complet, i van ser forçats a prestar serveis d'una altra manera, així com a veure reduïdes les seues retribucions.