Mesa Sectorial de Funció Pública: Avui tocava acords.

Tan de bo la Mesa d’avui esdevinga l’anunci d’un temps i un tarannà nous en les relacions amb l’administració, els quals Intersindical Valenciana ve reclamant insistentment, perquè la cordialitat i el diàleg permanent que hem mantes durant la mitja legislatura que ja ens hem posat a l’esquena, de cap manera poden substituir la necessitat d’arribar a acords i resoldre processos que ara per ara semblen estar condemnats a romandre pendents de resolució “ad aeternum”

30 / 05 / 2017 | Intersindical


Hui 30 de maig s’ha celebrat Mesa Sectorial de Funció Pública segons l’ordre del dia següent:
1. Proposta d'instruccions del personal conductor. Després de nombroses reunions per tal d'unificar les condicions laborals del personal conductor de les diferents conselleries, hui s'ha portat a la mesa un document que conté les instruccions per a aquest any, i el que ens sembla més interessant, la creació d'una comissió de seguiment la qual, a partir de setembre tindrà com tasques més importants la proposta de reclassificació dels llocs de treball del col·lectiu, l'actualització de les instruccions i la redacció del codi de bones pràctiques. Curiosament la critica al document no ha vingut dels sindicats, que ho han recolzat, sinò dels representants d'algunes conselleries. Esperem que s'impose la racionalització que suposa el document sobre els desitjos de mantindre “corralets”de certes conselleries.
2. Proposta conjunta de distribució del personal adscrit al Centre de Recepció de Menors de València, dependent de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquest punt es va portar a la mesa sectorial del dia 15, però faltava almenys una reunió de mesa tècnica més per a incloure en el document el barem que s'aplicarà per aquesta mobilitat forçosa. Una volta ja celebrada la reunió i incorporat el barem, hui no quedava una altra que recolzar el document. Tanmateix, Intersindical Valenciana ha fet constar el seu malestar pel objecte de l'acord, ja que es diu que es degut a l'informe de la Inspecció de Treball de 30 de gener, però tots els dies veiem en la premsa que hi ha denuncies de la Fiscalia, o hi ha abusos sexuals de gent aliena a la plantilla, i demà ja veurem. Com hem arribat fins ací? És hora de fer un pensament i treballar pel interés del menor, i que l'Administració encapçale aquest treball.
3. Esborrany de Decret del Consell, pel qual es regula la borsa de personal expert docent i s’aproven les bases del procediment de selecció i nomenament per a la realització d’accions formatives en la programació de la qual, gestió i/o control participe el SERVEF. Aquest punt també ha patit el mateix camí que l'apartat anterior. En la mesa del dia 15 el document presentat no oferia un consens suficient i es va retirar. Una reunió de mesa tècnica posterior i un document nou i ha fet possible l'acord. Com a novetat, en l'apartat del barem s'inclou que la situació de desocupació puntue, això sí, per sota de la proposta inicial i a conseqüència d'una esmena d'Intersindical Valenciana.
4. Precs i preguntes. Tots els sindicats hem demanat informació sobre els temes més candents i que abasten a la majoria del personal de l'Administració de la Generalitat. Pel que fa a la modificació del decret de carrera professional, l'anomenat versió 2.0, ja ha passat de l'Advocacia a la Direcció General de Funció Pública, on s'està incloent les recomanacions al text. També s'ha demanat un document sobre la versió 3.0 del decret de carrera, per a entendre'ns, la que es refereix a la sentència d'interins. Ens diuen que en breu ens ho remetran.
Pel que fa al nou barem de concursos de trasllats, que es va negociar en mesa de 22 de febrer, ja l'Advocacia -li ha costat- ho ha passat a la Direcció General de Funció Pública, i també ho estan arreglant-ho. En aquest sentit, des d'Intersindical Valenciana hem denunciat en la Mesa l'actitud de l'Advocacia, que sembla que no li interese el que pasa amb el personal, i manté els documents en els calaixos més enllà de el que sembla raonable. No volem pensar en mans negres, però hi ha situacions difícilment explicables, com és el cas d'aquesta ordre. Esperem que es publique el més aviat possible i comencen ja els concursos de trasllats.
També ens han informat sobre el procés de la funcionarització. Sembla que ens trobem al voltant de unes 700 sol·licituts, i la propera setmana es publicarà el llistat de persones admeses i excloses. Si tot va bé, es vol iniciar els cursos en juliol.
En definitiva, com dèiem a l’inici, hui tocava acords, front a una mesa sectorial de fa dues setmanes en la qual va primar els desacords. Com s'ha produït aquest canvi? Sens dubte ha estat perquè s'ha donat una volta més als documents, és a dir, s'ha tingut en compte l'opinió dels sindicats. Tal volta aquesta siga la millor reflexió que podem fer, i sobretot, si se l'aplica l'Administració.