Ajuntament de València

LA SECCIÓ SINDICAL STAS-INTERSINDICAL EXPLICA EN LA COMISSIÓ DE PROMOCIÓ CULTURAL DEL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA LA SITUACIÓ DE LA BANDA MUNICIPAL

El traspàs té una afecció laboral i patrimonial

09 / 02 / 2022 | Administrador Local

La secció sindical de l’STAS-Intersindical Valenciana, acompanyada d’un professor de la Banda Municipal i de l’advocada dels professors, Ana Falomir, ha comparegut davant la Comissió de Promoció Cultural del Consell Valencià de Cultura per abordar l’afecció patrimonial del trasllat de la Banda al Palau de la Música.
En la reunió, presidida per la presidenta de la comissió de promoció cultural, Ascensió Figueres, han participat una desena de consellers, entre els quals l’escriptor i periodista Xavier Aliaga; la doctora en Història de l’Art, Irene Ballester; o Joaquín Santo Matas, el coordinador general de l’obra “100 anys de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant”. A la reunió també han assistit telemàticament el president del Consell, Santiago Grisolía, i el secretari, Jesús Huguet.
En la reunió, celebrada a petició del Consell Valencià de Cultura, els assistents hem exposat la intenció de l’Ajuntament de València de transferir la centenària Banda al Palau de la Música i les seues conseqüències laborals i patrimonials. En concret, s’ha abordat la consideració BIC de la Banda Municipal i el lamentable estat en què es troba la seu de la banda a l’avinguda del Cid així com els fons mobles i arxivístics de caràcter històric adjunts a l’agrupació, disgregats, abandonats i a punt de perdre’s per desídia de la Regidoria de Patrimoni. Igualment, hem informat al Consell Valencià de Cultura de l’absència d’informes patrimonials sobre la banda i del fet que la regidora de Patrimoni ni tan sols la considera un BIC de la ciutat de València.
La pràctica totalitat dels consellers han intervingut en el debat i en el torn de preguntes, interessant-se especialment pel fons patrimonial de la banda i per la inacció de la Regidoria de Patrimoni. Per últim, hem demanat al Consell la seua intervenció en favor de la continuïtat de la Banda Municipal de València a l’Ajuntament de València.

--------------------

El traspaso tiene una afección laboral y patrimonial

LA SECCIÓN SINDICAL STAS-INTERSINDICAL EXPLICA EN LA COMISIÓN DE PROMOCIÓN CULTURAL DEL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA LA SITUACIÓN DE LA BANDA MUNICIPAL

La sección sindical del STAS-Intersindical Valenciana, acompañada de un profesor de la Banda Municipal y de la abogada de los profesores, Ana Falomir, ha comparecido ante la Comisión de Promoción Cultural del Consell Valencià de Cultura para abordar la afección patrimonial del traslado de la Banda al Palau de la Música.
En la reunión, presidida por la presidenta de la comisión de promoción cultural, Ascensió Figueres, han participado una decena de consejeros, entre ellos el escritor y periodista Xavier Aliaga; la doctora en Historia del Arte, Irene Ballester; o Joaquín Santo Matas, el coordinador general de la obra “100 años de la Banda Sinfónica Municipal de Alicante”. A la reunión también han asistido telemáticamente el presidente del Consell, Santiago Grisolía, y el secretario, Jesús Huguet.
En la reunión, celebrada a petición del Consell Valencià de Cultura, los asistentes hemos expuesto la intención del Ayuntamiento de València de transferir la centenaria Banda al Palau de la Música y sus consecuencias laborales y patrimoniales. En concreto, se ha abordado la consideración BIC de la Banda Municipal y el lamentable estado en que se encuentra la sede de la banda en la avenida del Cid así como los fondos muebles y archivísticos de carácter histórico adjuntos a la agrupación, derperdigados, abandonados y a punto de perderse por desidia de la Concejalía de Patrimonio. Igualmente, hemos informado al Consell Valencià de Cultura de la ausencia de informes patrimoniales sobre la banda y del hecho de que la concejala de Patrimonio ni siquiera la considera un BIC de la ciudad de València.
La práctica totalidad de los consejeros han intervenido en el debate y en el turno de preguntas, interesándose especialmente por el fondo patrimonial de la banda y por la inacción de la Concejalía de Patrimonio. Por último, hemos pedido al Consell su intervención en favor de la continuidad de la Banda Municipal de València en el Ayuntamiento de València.



  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.