Intersindical Valenciana demana la convocatòria de la Comissió de Seguiment del Pla d’Estabilitat

Intesindical Valenciana ha signat al costat de la resta de sindicats presents en la mesa sectorial de Funció Pública, la sol•licitud de convocatòria de la comissió de seguiment del pla d’estabilitat. Cal recordar que durant el mes de desembre de 2019 es va reunir la comissió, per tal de veure el contingut dels temaris de la part general, tant pel que fa a les convocatòries d’administració especial com d’administració general. L’objectiu fonamental era donar contingut a l’acord pel qual es va signar el pla d’estabilitat en unes qüestions concretes: reducció dels temaris respecte a convocatòries anteriors, i adequació de les proves a les tasques i funcions a realitzar.

21 / 01 / 2020 | Intersindical personal interí funció pública condicions de treball comissió de seguiment acord d'estabilitat


Abans de finalitzar l’any 2019 es van publicar les convocatòries de l’OOP 2017 i 2018, i observem amb molta preocupació que tant el contingut com la concreció dels temaris, sobretot en la part específica, ni s’han reduït tant ni s’han concretat ni s’han aclarit, de tal manera que el personal opositor té moltes dificultats a l'hora de saber el que cal estudiar. Dit d’una altra manera, hi ha un excessiu nombre de temes i continguts que no estan acotats i que, fins i tot, no tenen massa relació amb les tasques i funcions a realitzar. Estem convençuts que una delimitació clara de les convocatòries també ajudarà a la bona tasca dels òrgans tècnics de selecció.
El pla d’estabilitat de llocs de treball ha de possibilitar que les persones que els ocupen puguen aprovar les convocatòries.
També ens preocupen els temaris que ja van eixir amb problemes de base, com els del personal agent mediambiental, amb un temari de la convocatòria totalment equivocat, i que en una anterior OOP va ser modificat. O el del cos C1-03 especialistes en educació especial, on apareixen temes que no tenen en compte els pactes de la mesa sectorial. Si insistim tant, no és per cap altre motiu, sinó que el desenvolupament de les convocatòries no afegisquen més problemes a la funció pública valenciana, al contrari, que els solucionen. Si ja estem davant d’un pla d’estabilitat de llocs de treball, almenys que les persones que els ocupen puguen aprovar les convocatòries.

Per últim, volem parlar del calendari de desenvolupament de les convocatòries al llarg de 2020, perquè estem davant una gran oportunitat per a consolidar, i volem que el personal es puga organitzar.

Descarrega't el document adjunt