STAS convoca noves mobilitzacions per la fixesa del personal interí i temporal

Arran de la convalidació in extremis de l’Icetazo en el Congrés i el posterior anunci de tramitació mitjançant projecte de llei de mesures per a reduir la temporalitat de l'ocupació, la incertesa del personal interí i temporal al servei de les administracions públiques sobre el seu futur laboral s'ha tornat més confusa encara si cap.

27 / 07 / 2021 | Intersindical sector públic instrumental reducció temporalitat personal temporal comissió de diàleg social


D’altra banda, les declaracions polítiques i notícies de premsa sobre estabilitzar al personal interí que porte més de 10 anys treballant no han contribuït més que a la confusió i al desconeixement creant falses expectatives, la qual cosa porta a preguntar-nos Qui, com, a quines administracions afecta, a quin personal concret, en quins sectors, quan? El que ha de ser resolt en el document que es publique amb posterioritat.
Intersindical Valenciana exigeix la paralització de totes les Ofertes Públiques d'Ocupació i les seues convocatòries
En aquest context i com a prioritat, EXIGIM LA PARALITZACIÓ DE TOTES LES OFERTES PUBLIQUES D'OCUPACIÓ I LES SEUES CONVOCATÒRIES com a mesura excepcional.

El mateix Govern que afirma no pot estabilitzar al personal interí en frau de llei, amb antiguitats de desenes d'anys en nombrosos casos, per a no incomplir la normativa, se bota la clàusula que, tant en l’EBEP com en l'Estatut del Treballadors, marca 3 anys per a establir l'horitzó com a topall perquè el personal estiga en frau de llei, marcant un nou termini de 10 anys que es trau de la mànega per a aconseguir que altres grups parlamentaris li aproven aquest genocidi laboral. I perquè 10 anys i no 15? O 5? Perquè aquests 10 anys no tenen més base legal que l'ocurrència in extremis sense base jurídica i, a més a més, insistim, incompleix la base
legal existent que marca com a topall els 3 anys per a considerar el frau de llei, tal com s’assenyala en les diverses sentències del TJUE.

Des d'Intersindical, apostem clarament com a solució per a tot el personal temporal en frau de llei, pel CONCURS DE MÈRITS, emparat en l'article 61.7 de l'Estatut de l'Empleat públic, i de manera subsidiària la transformació del personal en aquesta situació a la condició de personal FIXE A EXTINGUIR.

Es dóna la paradoxa que el personal subrogat per la Generalitat que ve d'empreses privades, entra o ocupar un lloc públic com a fixe a extingir, mentre que el personal
propi de la casa amb molts anys de servei pot acabar al carrer. No hi ha forma que, com a sindicat, puguem acceptar aquesta injustícia.

Com a exemple sagnant, la situació que es produirà en l’IVASS. Ací se subroguen a extingir tot aquell personal fixe que ve de centres privats revertits, front de les pròpies treballadores i treballadors de l’IVASS, amb antiguitats que oscil·len entre els 10 i els 25 anys en la majoria dels casos, d'un col·lectiu fortament feminitzat, que després de treballar per l’entitat en èpoques molt complicades de retallades i mesures sanitàries extremes i salvar el servei als mes vulnerables, ara han de passar un concurs oposició, per a continuar en l'entitat en la qual s'han deixat els millors anys de la seua vida laboral, per a validar el mèrit i la capacitat, àmpliament demostrada per a rebatre que no són d'usar i tirar.

Des d’STAS-Intersindical, i d'acord amb les atribucions competència del Govern Valencià, exigim, una fórmula que garantisca l'estabilització de tot el personal en frau de llei al servei de les administracions públiques, els seus ens, organismes autònoms, fundacions i empreses públiques.

Per això convoquem CONCENTRACIÓ el pròxim dia 28 de juliol a les 8.30 del matí en la seu de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en la Plaça de Nàpols i Sicília, València, així com una cadena de futures mobilitzacions que no cessaran fins que no s'aplique la legalitat que estableix la normativa europea ratificada per la Justícia Europea en nombroses sentències.

A peu de pàgina podeu consultar el document presentat per STAS-Iv a la Comissió de Diàleg Social avui, 27 de juliol de 2021

Descarrega't el document adjunt