Intersindical es nega a participar en una negociació “de teatret” a la Mesa Sectorial

L’estrafolària seqüència de convocatòries per a negociar l'Avantprojecte de Llei d'Inspecció General de Serveis i del Sistema d'Alertes per a la Prevenció de Males Pràctiques en l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental, ens deixa el regust amarg d’unes males pràctiques que esperàvem, i desitjàvem, haver desterrat definitivament de l’administració pública valenciana.

05 / 10 / 2017 | Intersindical mesa tècnica mesa sectorial avantprojecte llei


“Tempestes vénen del sud, sonen corbelles que tallen la boira
I creix una flor al mur, vol ser futur, és present, és memòria”
ZOO

D’entrada, cal dir que un text normatiu d’aquesta transcendència exigeix una anàlisi acurada i un treball seriós de tots els agents implicats. Per això, davant la convocatòria de Mesa Tècnica de la Mesa Sectorial de Funció Pública i de la CIVE, a carro passat i en els minuts de descompte dels terminis establerts, ens hem de qüestionar no sols l’opacitat extrema del procediment, sinó la bona fe d’una negociació fictícia en la qual sembla que tot està comptat i debatut, i tot el peix ens arriba venut de bestreta en no se sap ben bé quin despatxet.
Perquè aquesta convocatòria a posteriori, i a demanda, tan sols serveix per a mostrar ben a les clares que es tracta d’una celebració ritual buida de contingut, i de recorregut. En un termini de dos hores s’ha de resoldre el treball de la mesa, desplaçar els possibles interlocutors -els qui han de donar resposta a les propostes, si les hi ha- a la mesa general i una hora més tard, tornar immediatament a la mesa sectorial. De veritat algú es pot creure que hi ha res a negociar en aquest avantprojecte de llei el qual, a més, no havíem vist fins ara.
Davant aquest exercici d’opacitat absoluta, provinent de la conselleria que hauria de vigilar per la transparència i les bones pràctiques en l’administració pública valenciana, Intersindical Valenciana, per una qüestió de responsabilitat i pel respecte que ens mereixen els drets tant del personal públic com del conjunt de la ciutadania, ha sol·licitat formalment l’ajornament de la Mesa Tècnica i la supressió del segon punt de l’ordre del dia de la Mesa Sectorial.
En cas contrari, el sindicat no assistirà a la tècnica i s’absentarà de la sectorial en arribar al segon punt de l’ordre del dia perquè de cap de les maneres estem disposats a participar en una negociació de “teatret”.
Front l’opacitat extrema, calen corbelles que tallen la boira