Intersindical Valenciana no subscriurà el document de suport al decret de carrera

Finalitzades les assemblees que hem dut a terme en els diferents centres de treball, quasi el 80% de les persones que hi assistiren manifestaren la seua oposició a què Intersindical Valenciana signara el document de suport al Decret de Carrera Professional que es va signar per la resta de sindicats en la Mesa Sectorial del passat 14 de març.

24 / 04 / 2014 | Intersindical mesa sectorial intersindical valenciana carrera professional


Poc més del 5% de les persones consultades han optat per donar suport al document, mentre que aproximadament un 15% s'han abstés.
De mantenir-se el text actual, veiem diversos motius d'impugnació; exclusió del personal interí i càstic a la promoció
Intersindical és conscient que la participació en les assemblees no és la que totes i tots voldríem, sobretot des que ens obliguen a fer-les a les 14:30h. També és conscient que les persones que venen a les assemblees on es poden discutir els assumptes i decidir el sentit de les adhesions solen ser més crítiques que la mitjana.
Tanmateix, cal recordar que les assemblees han estat obertes a tothom, i que les opinions rebudes per correu electrònic, especialment nombroses en aquesta ocasió han estat coincidents amb les opinions expressades en persona, en percentatges molt semblants. Finalment, un percentatge del 80% és aclaparador.
En conseqüència, Intersindical Valenciana no subscriurà el document de suport de la Mesa Sectorial al projecte de Decret de Carrera Professional.

Possible recurs

Pel que fa al possible recurs davant els tribunals d'alguns aspectes del decret, caldrà estar al text final del decret, ja que l'actual text es pot modificar a causa dels informes preceptius pendents. Calen els informes de l'Advocacia de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu, per la qual cosa no s'espera la seua aprovació pel Consell fins, almenys, mitjans de maig. No obstant això, de mantenir-se el text actual, veiem diversos motius d'impugnació, com el fet que el personal interí no hi puga accedir i que es castigue el personal que ha promocionat, entre d'altres.